Terramar Bonaire

Terramar Bonaire

Ontwikkelaar Ericis over dit project:

Met Terramar wordt een bijzondere invulling gegeven aan de mooiste centrumlocatie direct gesitueerd aan de levendige boulevard van Kralendijk Bonaire. Een mix van 13 hoogwaardige winkels en ca. 13 ruime appartementen, wijds uitzicht over de Caribische Zee, eigen parkeergelegenheid, een ‘Triple A’-energielabel en toepassing van kwalitatief goede producten zijn enkele kenmerkende uitgangspunten van project Terramar.

Locatie

Project Terramar is hét puzzelstuk om de reeds aanwezige winkelvoorzieningen in het centrumgebied naar een hoger niveau te brengen, door het aantrekken van mooie winkeliers. Door Terramar wordt de Zuidoostzijde van de boulevard (Kaya Grandi) verbonden met de Zuidwestzijde (Kaya J.N.E. Craane), waardoor een aaneengesloten winkelroute ontstaat. Deze locatie is een van de laatste locaties, direct aan de boulevard in het centrum, waar nog nieuwbouw zal komen. Gezien de ligging t.o.v. restaurants, bars, en winkels is het de ideale plek voor een fijn verblijf op Bonaire.

Winkels

Terramar biedt ruimte aan ca. 13 hoogwaardige winkelunits op de begane grond, variërend in afmetingen van ca. 45 m² tot 250 m² met een totaal oppervlakte van ca. 1000 m². Gezien de flexibele bouw-/constructieopzet is het mogelijk om naar wens de grootte aan te passen, door units te koppelen aan elkaar, waardoor ruimtes tot ca. 250 m² realiseerbaar zijn. Zodoende biedt Terramar optimale keuzevrijheid aan de toekomstige gebruiker(s) van de winkelunit(s). De niveau gelijke passage, welke voorlangs de winkelunits gesitueerd is en direct toegang biedt tot de winkels, zorgt voor een laagdrempelig karakter van de winkels. Deze passage zorgt ervoor dat een natuurlijke loop aan passanten ontstaat, daar aansluiting wordt gevonden met de reeds aanwezige winkelgebieden op Bonaire.

Appartementen

De hoogwaardige appartementen zijn gelegen op twee woonlagen gelegen boven de winkelplint. Elk appartement heeft een prachtig uitzicht over zee. Aan de achterzijde van Terramar bevinden zich voor elk appartement een parkeerplaats op eigen terrein.

Opdrachtgever was Terramar N.V.

Ca. 900 m²  BVO winkels en 900 m² GBO appartementen

Werkzaamheden Ericis: Ontwikkelaar, Ontwerp en Architectuur. Alle benodigde (werk)tekeningen, projectmanagement en bouwbegeleiding tot oplevering

KUBUS is vanaf het begin van dit project nauw betrokken geweest. We hebben voor Ericis oa bouwkundig ontwerp- en tekenwerk verricht.

Opgeleverd 2015.

Bij het project hoorde ook de voormalige muziekschool, een monumentaal pandje dat het Terramar museum is geworden over de geschiedenis van Bonaire.

Meer informatie:  terramarmuseum.com